Tamino en de Toverfluit

Prins Tamino is door zijn vader er op uit gestuurd om een prinses te zoeken om mee te trouwen. Op een dag word hij achterna gezeten door een slang en zo komt hij in het land van de Koningin van de Nacht terecht en die redt hem van de slang die hem bijna te pakken heeft.

De koningin van de Nacht heeft een dochter die Pamina heet. Tamino is op slag verliefd als hij haar portret ziet. Pamina is echter meegenomen door Sarastro, de hogepriester van de Zonnetempel. Daar heeft de Koningin van de Nacht een hele grote hekel aan. Tamino mag met Pamina trouwen als hij haar redt uit de handen van Sarastro en er voor zorgt dat Sarastro verdwijnt. De koningin geeft hem ter bescherming een toverfluit mee.

Papageno, de vogelvanger van de koningin, moet van haar Tamino begeleiden naar de Zonnetempel. Papageno raakt onderweg naar de tempel de prins kwijt en komt de ontsnapte Pamina tegen. Papageno vertelt haar over de prins. Die zien ze de tempel van Sarastro binnengaan. Dat vind de Koningin van de Nacht niet leuk. Zeker niet als haar dochter vertelt dat ze verliefd is geworden op de prins en haar niet langer wil leven onder het juk van haar moeder. De koningin beseft dat haar plan mislukt is.

Om Pamina tot vrouw te krijgen moet prins Tamino eerst samen met Papageno en daarna met Pamina een beproeving ondergaan. Als de prins en prinses voor de beproeving slagen zijn ze man en vrouw. Of dat ook lukt?

Een poppenspel gebaseerd op ‘Die Zauberflöte’ van W.A. Mozart.

Dit schrijft een klant over deze voorstelling:
“We hebben erg van de voorstelling genoten. Tamino en de toverfluit zit prachtig in elkaar, heel knap hoe je dit toegankelijk voor de kinderen hebt gemaakt.”