Jan Klaassen en de huisbaas

De huisbaas van Jan en Katrijn komt de huur ophalen. Alleen hebben Jan en Katrijn geen rooie cent. Dit keer zijn ze echt platzak. Dan heeft de huisbaas ook nog eens de huur verhoogd naar 1000 Euro. Hij wil ze namelijk zijn huis uit hebben zodat hij het pand kan verbouwen tot een studentenhuis met 40 kamers.

De huisbaas is ook de kwaadste niet en geeft Jan nog één dag om de huur bij elkaar te krijgen, nadat Jan gedreigd heeft hem te slaan met zijn slapstick. Maar ja, waar haal je binnen 24 uur 1000 Euro vandaan? Katrijn vindt dat Jan het maar moet oplossen en ze gaat met zoon Jantje naar haar moeder Otepoetje. In plaats van een baantje te gaan zoeken gaat Jan naar de kroeg om een plannetje te bedenken om aan geld te komen.

Ondertussen baalt de huisbaas als een stekker dat hij Jan weer niet uit zijn huis heeft gekregen en gaat een duivelsplan verzinnen. De duivel verschijnt. Die wil de huisbaas wel helpen om Jan uit zijn huis te krijgen. De huisbaas sluit een deal met de duivel. Die krijgt de helft van de winst of zijn ziel.

Jan is het café uitgegooid omdat hij geen geld had. Dan verschijnt er een grote krokodil. Met veel pijn en moeite weet hij de krokodil te vangen en brengt hem naar de dierentuin. Daar zijn ze zo blij en geven Jan Klaassen en cheque van 1000 Euro. Precies genoeg om de huur te betalen. De duivel verschijnt aan Jan. Want het plan van de duivel met de krokodil is mislukt. Jan gaat het gevecht aan met de duivel en wint (Hij overwint eigenlijk de duivel in zichzelf). Jan is onoverwinnelijk.

De huisbaas heeft net Sloophamer BV geregeld om het huis van Jan eens grondig te gaan verbouwen. Hij hoeft maar een belletje te plegen en ze gaan aan de gang. Dan vertelt de duivel het slechte nieuws aan huisbaas Pieter Pecunia. De duivel wil dat de huisbaas met hem mee gaat naar de hel. De huisbaas vertikt dat natuurlijk. Als de duivel merkt dat huisbaas eigenlijk een slapjanus is verzint de duivel een andere straf. Eentje die voor de huisbaas nog veel erger is dan de hel. Jan en Katrijn mogen voortaan gratis in zijn huis wonen. Ze betalen geen huur meer. Anders moet hij alsnog mee. De huisbaas kiest ervoor om Jan Klaassen en Katrijn geen huur meer te laten betalen ook al doet het hem pijn in zijn hart en ziet hij zijn plan om slapend rijk te worden in rook opgaan.

Jan en Katrijn zijn natuurlijk reuze blij dat ze geen huur meer hoeven te betalen en maken van vreugde een dansje.