Prins zoekt vrouw

Koning Diederick vindt het tijd dat zijn zoon Tristan gaat trouwen. Dan heeft hij eindelijk eens tijd voor zijn hobby’s. De koning heeft al diverse keren prinsessen, als een soort prins zoekt vrouw, naar het paleis laten komen maar, Tristan heeft nog steeds geen keus kunnen maken. Koning Diederick onderneemt nog een laatste poging en heeft nog een paar prinsessen weten te vinden waar prins Tristan uit kiezen kan. Maar Tristan houdt niet van de hele tijd omhelzen en knuffelen of van een prinses op afstand of van zwaardvechten en wijst de prinsessen een voor een af. Stiekem doet een gewoon meisje ook een poging om de prins voor zich te winnen. Alleen de lakei steekt er een stokje voor en stuurt haar weg. Ze is geen echte prinses.

De koning is zwaar teleurgesteld dat zijn zoon weer geen keus heeft gemaakt en denkt dat Tristan ziek is. De dokter verklaart de prins kerngezond en geeft het advies om de prins op pad te sturen om zelf zijn ware liefde te gaan zoeken. Zeer tegen zijn zin gaat prins Tristan op zoek naar zijn eigen ware liefde. Pas als hij die gevonden heeft mag hij terugkeren naar het paleis. Zo ontmoet hij Pien, die een oogje op de prins heeft. Maar helaas voelt hij ook niets voor haar. Pien brengt Tristan naar de wensput in het bos. Als hij sterk aan zijn wens denkt en iets in de put gooit komt de wens uit. Prins Tristan gooit iets in de put en denkt aan zijn wens.

Dan blijkt er een jongen in de put te zitten, die zich verstopt heeft voor de prinsessen die ook bij Tristan op visite zijn geweest. Tristan helpt de jongen, die Tobias heet en ook een kroonprins is, uit de put en dan slaat de vonk over. Tristans wens is uitgekomen. Hij heeft zijn ware liefde gevonden. Het is wederzijds. Prins Tobias gaat met prins Tristan mee. De koning is maar wat blij dat Tristan eindelijk iemand gevonden heeft waar hij verliefd op is. Al had hij dit niet als mogelijkheid gezien. Dan staat ineens de moeder van Tobias op de stoep. Ze wil oorlog omdat ze denkt dat haar zoon is ontvoerd. Koning Diederick brengt koningin Titania tot bedaren en ook bij hen springt er een vonk over. Ze besluiten samen verder te gaan en er is dubbel feest.

Een voorstelling die zeer geschikt is voor de week van de Lentekriebels