Muts van Moed

Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet Banghart te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning had gekregen, kwijt. Door de muts van moed was Banghart niet bang meer. Bjarne wil Banghart graag helpen om zijn muts weer terug te krijgen. Samen gaan ze op pad naar het trollenhol om de muts weer terug te vragen.

Ze hoeven niet bang te zijn want , als een trol gevaarlijk wordt trek je hem gewoon aan zijn neus en rent hij van de pijn heel hard weg. Dat heeft Bjarne van zijn oma geleerd. De trollen hebben de muts niet meer. De heks heeft hem meegenomen. Zij kijkt iedere avond bij Bjarne naar binnen. Daarom is Bjarne een beetje bang voor haar. Tot overmaat van ramp tovert de heks Bjarne naar haar huisje.

Banghart staat er nu alleen voor. Gelukkig weet hij de tweede trol ook aan zijn neus te trekken en gaat op zoek naar het huisje van de heks. Daar aangekomen ziet hij dat Bjarne in een kleine Bjarne is veranderd. Dat heeft de heks gedaan om te kijken of de Muts van Moed haar moed gaf. De heks is namelijk bang voor kabouters. Dan vertelt Banghart dat de muts alleen kabouters moedig maakt en dus niet werkt bij heksen, trollen of mensen. Zo weet Banghart ook nog eens de heks te verslaan. Als Bjarne door Banghart weer is thuisgebracht ontwaakt Bjarne in zijn bed. Was het een droom of toch echt?

Deze voorstelling is geregisseerd door Mirjam Ghijsels.