Bennie Billenbijter

Handpoppen
Leeftijd: 4+
Speelduur: 30 minuten
Jaar: 2018

Bennie Billenbijter heeft goed geoefend met zijn vader Billy om in mensen hun billen te bijten.  Alleen vind Bennie dat helemaal niet leuk.  Als vader het nog een keer voordoet ziet Bennie het weer. De oude mevrouw die vader in haar billen bijt, gilt het uit van de pijn en rent nadat ze is gebeten hard weg.  Bennie heeft medelijden met de mevrouw die net gebeten is. Bennie wil graag vrienden worden met de mensen. Dat gaat natuurlijk niet als je in hun billen bijt en ze bang maakt. Bennie droomt van vriendschap met een mens. Om samen te kunnen spelen en avonturen te kunnen beleven.

Finn is onderweg naar een feest. Hij moet daarom wel door het billenbijterbos.  Als Bennie tevoorschijn springt om hem in zijn billen te bijten, laat Finn het cadeautje vallen  dat hij bij zich heeft en rent er vandoor. De vader van Bennie is teleurgesteld dat Bennie niet gebeten heeft.  Bennie wil heel graag het cadeautje teruggeven aan Finn door achter hem aan te gaan. Vader Boris verbiedt het.  Het jongetje moet hem zelf weer op komen halen. Dan kan Bennie alsnog bijten.

De volgende die verschijnt is een boef. Dit steelt het cadeautje. Weer bijt Bennie niet. Zijn vader weer boos. De oude vrouw verschijnt weer. Dit keer heeft ze haar wandelstok anders vast en is zeer op haar hoede. Als Bennie weer niet wil bijten, springt vader tevoorschijn en wil bijten. De oude vrouw laat het natuurlijk niet gebeuren en dreigt Billy billenbijter te slaan met haar stok. Ze wil hem het allerliefste billenkoek geven. De vader van Bennie vlucht weg.

Dan keert Finn terug. Hij is verdrietig en hij zoekt zijn cadeautje. Hij schrikt natuurlijk als Bennie uit zijn schuilplaats tevoorschijn springt.  Bennie vertelt dat hij geen kwaad in zin heeft en Finn niet zal bijten. Bennie zal Finn vertellen wie zijn cadeautje heeft als ze vrienden worden. Finn wil dat niet maar is wel nieuwsgierig hoe je kan voorkomen dat een billenbijter in je billen bijt. Bennie beloofd plechtig Finn nooit te zullen bijten en vertelt Finn het geheim. Ze zijn vrienden. Maar op het moment dat Bennie wil vertellen wie het cadeautje van Finn heeft gestolen, voelt Bennie zich niet lekker en valt flauw. Finn denkt natuurlijk dat het een list is om hem toch te kunnen bijten. Finn merkt dat het niet zo is en  gaat op zoek naar de vader van Bennie.

Nogmaals komt de oude vrouw voorbij. Ze is trots dat ze de billenbijter weg heeft weten te jagen. Ze ziet Bennie liggen, maar die bijt ook niet meer. Blij gaat de vrouw naar huis. De billenbijters bijten niet meer. Finn heeft de vader van Bennie niet kunnen vinden. Hij ziet dat het steeds slechter gaat met Bennie en streelt en knuffelt hem. Dat doet Bennie goed. Langzaam komt hij weer bij. Billenbijters moeten zo nu en dan mensen aanraken. Nu weet Bennie dat hij niet meer in billen hoeft te bijten maar ook kan knuffelen. Dat doet volgens Finn geen pijn en hij vindt het juist fijn.

Dan beleven ze samen hun eerste avontuur. Bennie helpt Finn zijn cadeautje terug te krijgen door de boef helemaal plat te knuffelen. Dat vind de boef helemaal niet leuk en laat het cadeautje achter. Bennie geeft het cadeautje terug aan Finn.  Samen gaan ze naar het feest van Finn. Ook de vader van Bennie leert dat knuffelen leuker is dan bijten. Vanaf dan zijn ze geen billenbijters meer maar knuffelkonten.