Irja de piratendochter

Irja de piratendochter van piraat Stoppelbaard, woont samen met haar vriendje papegaai Rocco op een (schat)eiland. Omdat haar vader bijna altijd op zee is, moet Irja de schat bewaken.  Rocco past op zijn beurt weer op Irja. Irja droomt ervan om prinses te zijn. Het hebben van mooie kleren en een kroon voor op je hoofd lijkt Irja heel erg leuk. 

Op een dag spoelt er een meisje aan. Ze heeft een kroon op haar hoofd en mooie jurk aan. Het is inderdaad een prinses. Dat is een mooie buit denkt Irja. Ze zal vast veel geld gaan opbrengen bij de koning als we haar terugbrengen. Prinses Eleonora is een echte prinses. Ze moet overal bij geholpen worden. Ze doet of kan niets zelf. Dat vind Irja wel een beetje merkwaardig. Als de prinses een droge jurk van Irja aantrekt wordt ze ineens achterna gezeten door Stoere Simon. Hij krijgt haar te pakken en wil haar meenemen naar zijn schip.

Gelukkig weet Rocco er een stokje voor te steken. Zo komt de prinses in het huisje van Irja terecht. Hier ontdekt Irja dat prinses zijn ook minder leuke kanten heeft. Dan is er ook nog prins Hendrik. Met hem moet Eleonora trouwen en dat wil ze niet. Dan staat prins Hendrik ineens voor het huisje van Irja en Stoppelbaard. Dankzij een plan van de prinses komt Irja de piratendochter af van Stoere Simon en Eleonora van prins Hendrik. Maar of Irja nadat ze de prinses samen met haar vader weer naar huis hebben gebracht nog steeds een prinses wil zijn?