De Noorderkroon is zoek

Tim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje voor Tim heeft gezongen is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt koningin Cassiopeia aan Tims bed. De koningin van de sterrenhemel. Ze heeft de hulp van Tim nodig. Ze is haar kroon kwijt. De Noorderkroon is zoek. Tim zegt dat ze beter naar de politie kan gaan. Omdat ze een koningin is zal die vast helpen met zoeken. Maar alleen mensen die in sterrenbeelden geloven kunnen de koningin zien en helpen.

Tim besluit de koningin te gaan helpen maar durft niet alleen naar de draak, die de kroon wel moet hebben omdat hij het laatst bij de koningin op visite was. De koningin vertelt dat er een dappere ridder of jager aan de sterrenhemel is en dat is Orion. Maar hoe komt Tim nu naar de sterrenhemel? Hij probeert het met een auto en vliegtuig en tot slot maakt hij van zijn bed een raket. Zo ontmoet hij de Kleine Beer. Die wil hem wel naar de sterrenhemel toebrengen want met een raket duurt het veel te lang. De Kleine Beer leert Tim ook vliegen door de lucht.

Bij Orion aangekomen wil Orion in eerste instantie niet helpen. Maar als Tim zegt dat het om de kroon van de koningin gaat en als hij niet helpt alle sterren zullen doven, doet Orion het wel. Hij leert Tim omgaan met een zwaard. Zo komen ze bij de draak. Orion rent hard weg. Zo bang is hij. Of de draak de kroon heeft en teruggeeft? De vraag blijft is hetgeen Tim meemaakt echt gebeurd of toch maar een droom, als hij de volgende ochtend wakker wordt gemaakt door zijn opa.