Jan Klaassen en de krokodil

Jan Klaassen en Katrijn kunnen hun energierekening niet meer betalen. Het geld is op. Katrijn vindt dat Jan nu toch echt een baan, werk moet gaan zoeken. Jan gaat laten zien dat hij slapend rijk kan worden. Hij haalt zelfs een kussen tevoorschijn zodat hij zacht kan liggen. Telkens trekt Katrijn het kussen weg. Als ze ziet dat het niet helpt laat ze Jan met rust. De agent trekt dan het kussen weg. Hij waarschuwt Jan dat hij niet zomaar op straat kan gaan liggen slapen. Zeker niet nu er een krokodil vrij rondloopt.

Jan gelooft de agent niet. Dan verschijnt de krokodil. Maar telkens als Jan kijkt duikt de krokodil weg. Uiteindelijk ontdekt Jan de krokodil en springt hij bovenop de bek van de krokodil zodat hij niet in zijn bil gebeten kan worden. Dan bedenkt Jan een plannetje. Hij gaat een circusact doen met de krokodil. Hij gaat net als een leeuwentemmer zijn hoofd in de bek van de krokodil doen. Telkens vlak voordat de krokodil zijn bek dichtdoet trekt Jan zijn hoofd terug. Tot slot stopt hij zijn klapstok in de bek van de krokodil. Het beest kan zijn bek niet meer sluiten en zo brengt hij de krokodil weer terug naar de dierentuin.

Van de dierentuindirecteur krijgt Jan een cheque van 1000 Euro. Hiermee kan Jan de energierekening betalen en houden ze zelfs nog een beetje geld over. Katrijn is natuurlijk superblij.