De sterkste? Dat ben ik!

De grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij heeft net gegeten en een wandeling is goed voor de spijsvertering. Van iedereen die hij tegenkomt wil hij weten of hij wel de sterkste is van de hele wereld.

Konijntje Langoor vindt hem geweldig. Roodkapje vindt hem de allersterkste omdat hij grote oren, grote ogen, grote neus, sterke spierbal armen en grote bek heeft. Ook de drie biggetjes vinden de wolf gevaarlijk en gemeen en dus de allersterkste van de hele wereld.

Een oude vrouw (niet de oma van Roodkapje maar, haar buurvrouw) verstaat de wolf niet helemaal goed. Tot ze ineens ziet dat hij de grote boze wolf is en bang is dat ze wordt opgegeten. Dat doet de wolf niet hij wil weten of hij de sterkste is van de hele wereld. Ook de oude vrouw vindt de wolf de sterkste. De zeven dwergen, die overigens maar met zijn vijven zijn (1 ziek en 1 moet overwerken) overleggen met elkaar of de wolf wel het sterkst is. Al zingend zeggen ze dat hij de sterkste is en glippen ze langs de wolf naar huis.

Dan komt er een klein groen beestje op zijn pad. Het beestje weet donders goed dat hij de wolf is en dat hij heel sterk is maar toch is er nog altijd iemand sterker. Of de wolf zich ook kan vinden in dat antwoord?