Jodokus is jarig

Jodokus is jarig en viert zijn verjaardag. Hij heeft iedereen uitgenodigd behalve heks Hatsefrats. Zij haalt altijd lelijke streken uit en daar heeft Jodokus geen zin in op zijn verjaardag.

Heks Fierelier is wel uitgenodigd. Ze moet voor de jarige nog wel een cadeautje toveren. Dat lukt maar niet. Ze haalt haar toverboek erbij om te zien of ze wel de juiste spreuk zegt. Dat doet ze. Ze moet echter ook haar toverstok gebruiken. Die gaat ze halen en laat haar toverboek onbewaakt achter.

Heks Hatsefrats wil wraak nemen op Jodokus omdat ze niet naar zijn feest mag. Daarom betovert ze het toverboek. De trol heeft ook nog geen cadeautje en ziet het toverboek liggen. Dat vind hij een mooi cadeau voor de jarige kabouter. Hij kijkt erin en verandert in een bloem. Hatsefrats is in haar nopjes. Snel verandert ze de toverspreuk. Kabouter Zilverkwastje ziet ook het boek liggen en ziet dat het een toverboek is. Hij gaat een spreuk uitzoeken om een cadeau te toveren. Dan verandert hij in een varken. Voor de derde keer verandert Hatsefrats vrolijk de toverspreuk over het toverboek. Nu verander je in een slaapappel. Met die appel maakt Hatsefrats dan een appeltaart om aan Jodokus te geven. Als hij dan een hapje neemt valt hij 1000 jaar in slaap en kan hij 1000 keer zijn verjaardag niet vieren.

Gelukkig verandert Heks Fierelier niet in een slaapappel. Ze haalt de grote toverkabouter erbij, want heksen kunnen niet tegen elkaar op. Zal het de toverkabouter lukken om alles weer op tijd terug te toveren voor dat het feest begint. Zal hij heks Hatsefrats een lesje leren?