Sinterklaasvoorstellingen

Een beestje voor Sinterklaas

Heks Fierelier wil voor Sinterklaas als cadeau een feestje toveren. Per ongeluk tovert ze een beestje. Als Piet een pakje heeft gebracht, eet het beestje het pakje op en gaat achter Piet aan. In het paleis van de Sint zijn nog meer pakjes. Blijven er wel genoeg pakjes voor de kinderen over?

Duur: 40 minuten
Jaar: 2000
Gespeeld: In grote poppenkast

De zak van Sinterklaas

Piet heeft de zak met schoencadeautjes bij de tovenaar laten staan. Heks Hatsefrats ontdekt dat en neemt de zak van Sinterklaas mee naar haar huis. Nu hoeft ze nooit meer lief te zijn en sinterklaasliedjes te zingen. Zal Zwarte Piet de zak op tijd terugkrijgen voordat Sinterklaas er achter komt dat Piet de zak verloren heeft?

Duur:
45 minuten
Jaar: 1996
Gespeeld: In grote poppenkast

De frats van Hatsefrats

Sinterklaas viert zijn verjaardag ieder jaar bij de kabouters. Heks Hatsefrats haalt altijd rare fratsen uit en heeft daarom nog nooit een cadeautje van de Sint gekregen. Nu wil ze ook wel eens een cadeau. Want zij als zij geen cadeautje krijgt, niemand een cadeautje. Zo probeert ze het sinterklaasfeest van de kabouters onmogelijk te maken. Of het daadwerkelijk lukt?

Duur: 30 minuten
Jaar: 1993
Gespeeld: In grote kast of mobiele kast

Sofie en Najib vieren sinterklaasfeest

Sinterklaas en Piet komen straks bij Sofie en Najib op visite om met hen het sinterklaasfeest te vieren. Sofie versiert samen met Najib de poppenkast voor het feest. Alleen de speciaal gemaakte feestslinger is zoek. Ondertussen dat Sofie en Najib aan het zoeken zijn worden de feestlinten door een draak weggehaald.  Daar komt Sofie achter als ze de draak vangt met een van de overgebleven linten. De draak is haar vleugels kwijt. Sofie besluit de draak te helpen om haar vleugels weer terug te krijgen.
Sint en Piet zijn elkaar tijdens het schoencadeautjes bezorgen kwijtgeraakt. Sint zoekt Piet en andersom. Komen ze wel op tijd bij Sofie en Najib? Krijgt de draak haar vleugels terug? Zal de speciale slinger weer worden teruggevonden?

Deze voorstelling wordt uitsluitend gespeeld met de mobiele poppenkast en is een aanpassing op Sofie en Najib vieren feest.

Duur: 30 minuten
Jaar: 2009
Gespeeld: In mobiele kast