Sofie en Najib vieren feest

Sofie, Najib en Lange Jan

Handpoppenspel
Leeftijd: 3+
Speelduur: 30 minuten
Jaar: 2009

Sofie en Najib vieren feest. Daarom versieren ze de poppenkast alvast. Een zelfgemaakte slinger zijn ze echter kwijt. Sofie en Najib geven elkaar de schuld dat hij kwijt is. Al snel komen ze er achter, dat ruzie maken op een feest niet leuk is. In plaats van ruzie maken gaan ze samen naar de slinger zoeken. Terwijl ze dat doen verdwijnen langzaam een voor een de feestlinten die Sofie en Najib hebben uitgehangen weer. Iets of iemand haalt ze weg.

Ondertussen dat Sofie de dader probeert te achterhalen gaat Najib verder met het zoeken naar de slinger. Sofie vangt met een overgebleven lint een draak. Ze is ontsnapt aan Govert en zijn gevangenis. Ze wil graag naar haar familie in Vuurland maar, ze is haar vleugels kwijt. Sofie geeft Najib de opdracht de vleugels te gaan zoeken. Per ongeluk komt hij Govert tegen die de kist met de vleugels van de draak op een andere plek wil verstoppen.

Dan verraad Najib waar de draak uithangt die Govert eigenlijk zoekt. Govert gaat er direct op af. Najib heeft gelukkig wel goed opgelet en haalt de kist met de vleugels tevoorschijn. Met de hulp van het publiek weten Sofie en de draak Govert te overmeesteren en zo de kist met de vleugels open te maken. Najib maakt de vleugels weer vast aan de draak. Die gaat naar haar familie in Vuurland. Dan wijst Sofie Najib op de zelfgemaakte slinger. Ze hebben gewoon met hun neus gekeken. De feestlinten zijn ook weer terug. Het feest kan beginnen!!! Sofie en Najib vieren feest.

Een voorstelling gemaakt voor jubileum Amersfoort 750 jaar.

Nu speelbaar op elk denkbaar feest!