Bennie Billenbijter en Grote Boze Wolf bij afsluiting zomerseizoen speeltuin Hoek van Holland

Speeltuin Hoek van HollandBennie Billenbijter en de Grote Boze Wolf waren te zien tijdens het afsluitingsfeest van speeltuin Hoek van Holland. Het was een zonovergoten dag. Er stond echter wel veel wind. Naast dat ik te zien was, was er ook een goochelaar, een treintje dat door de wijk reed, een deejay, rodeopaard, kop van jut, draaimolen en nog veel meer. Natuurlijk waren er ook kinderen. Heel veel kinderen. Met net zoveel papa’s en mama’s, opa’s en oma’s.

De eerste voorstelling was gepland om 12.30 uur. Deze voorstelling, Bennie Billenbijter beet het spits af, was nog niet zo goed bezocht. Er was een handjevol publiek. De voorstelling was er niet minder om. Maar als de scholen pas rond 12.00 uur uitgaan, moeten de kinderen eerst naar huis voordat ze naar de speeltuin komen. Gelukkig waren een aantal ouders zo slim om het middageten mee naar de speeltuin te nemen.

De andere drie voorstellingen, ik speelde om en om Bennie Billenbijter en De sterkste? Dat ben ik!, waren heel druk bezocht. Er was een leuke wisselwerking tussen mij en de goochelaar. Als ik begon stopte hij en andersom. Een aantal kinderen hebben alle voorstellingen gezien. Zo leuk vonden ze het. Een jongen was zeer geïnteresseerd in de poppenkast en hoe ik dat allemaal deed met die poppen. Hij was zeer verbaasd dat er in een aantal stokjes zaten. Ik legde uit waarom. Dan kunnen er meer dan twee poppen zichtbaar zijn.

Het was een geslaagd optreden.