Nieuwe theaterseizoen nu echt van start

Cassiopeia en MuzetteMet de voorstelling Land zonder Lied is het theaterseizoen 2018-2019 nu toch echt van start gegaan. Vast door het mooie weer was het helaas niet zo heel druk in Theater de Tuin. Maar de opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en vaders en moeders met hun kinderen hebben enorm genoten van de voorstelling.

Jong

Er was zelfs een hele jonge toeschouwer bij. Die was 2 jaar en 10 maanden. Ook hij, want het was een jongetje,  heeft de hele voorstelling vol aandacht zitten kijken. Tenminste dat vertelde zijn oma tegen mij. Het kwam vast door zijn oudere broer die er ook bij was. Want alles wat hij doet, doet zijn jongere broertje ook. Ik vind het heel knap dat zo’n jong kind het heeft volgehouden. Het verhaal is toch nog best wel wat aan de moeilijke kant voor die leeftijd.  Wij vinden de voorstelling geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Geen attentie?

Soms krijg je als artiest na afloop van de voorstelling wel eens een kleine attentie omdat je zo mooi gespeeld hebt. Een bos bloemen, een tekening van een kind en een enkele keer een fles wijn of iets dergelijks.  Toen de voorstelling Land zonder Lied afgelopen was kwam een van de vrijwilligers die helpen bij de Kindertuin naar voren en gaf aan muziek ensemble Muzette (Ineke Opstal en Anja van den Bedem) een fles wijn. En ik, de poppenspeler, kreeg helemaal niks. Ineke en Anja vonden het heel erg raar dat zij wel iets kregen en ik helemaal niets.

Kennelijk hoor ik zo bij het inventaris van Theater de Tuin in Leusden, ik speel er tenslotte al 7 seizoenen tijdens het seizoen voorstellingen, dat ze kennelijk gewoon vergeten zijn.  Of zouden ze gedacht hebben: “Die komt hier al zo vaak. Die geven we niets”. Ik heb de voorzitter van het theater om opheldering gevraagd want, toen ik onderweg was naar huis voelde het voor mij toch een beetje pijnlijk aan.