Mobiele poppenkast met nieuwe gouden rand

Het is al de vijfde keer dat de mobiele poppenkast een nieuwe rand krijgt ter verfraaiing en om de nietjes te verhullen waarmee de blauwe doeken aan het houten frame zijn vast geniet.

Eerst had deze kast gele franjes, lange gele franjes. Maar omdat het lusjes waren bleven ze wel eens ergens achter hangen en dan trok je zo’n franje sliert kapot. Dat was niet  zo’n succes.  Toen had deze poppenkast een sliert van gele pompons. Die pompons hingen aan twee draadjes en op den duur door vervoer en gebruik gingen er een groot aantal stuk en hingen de bolletjes nog maar aan een draadje. Dat is op den duur niet mer zo’n fraai gezicht. Ook bij de nieuwe slinger met pompons in iets lichtere kleur geel gebeurde dat. Ook werden de pompons snel vies en grauw.

Toen toch maar weer iets van franje. Wel kortere en in de kleur goud. De kast zag er fraai uit. Maar ook hier gingen er franjes stuk omdat het lusjes waren. Doordat ze korter zijn gaan ze op den duur allerlei kanten op staan en vallen ze niet meer recht te strijken. Daardoor krijgt de kast een verfomfaait uiterlijk en ging ik weer naar de winkel om dit keer kant te kopen zonder franje of bolletjes.

Nu denk ik dat dit voorlopig wel een poosje mooi zal blijven.