Poppentheater Cassiopeia in het kort

het bedrijf in een notendop

Hier Poppentheater Cassiopeia in het kort met als poppenspeler Marcel Oudenbroek. Hij speelt poppenkast:

aan huis, thuis, op locatie,  basisschool, speciaal basisonderwijs SBO, peuterspeelzaal PSZ, voorschool, VVE, peuterschool, kinderdagverblijf,  KDV, buitenschoolse opvang BSO, naschoolse opvang NSO, theater, winkelcentrum, bibliotheek, wijkcentrum, buurthuis, kinderfeestje, kinderverjaardag, kinderpartijtje, feest,  jubileum, bruiloft, partij, instelling, bedrijf, winkel, festival, vereniging, nationale voorleesdagen, Kinderboekenweek, buiten en op straat.

Er worden sprookjesachtige verhalen gespeeld in een gesloten poppenkast. Voor twee leeftijdscategorieën namelijk peuters en kinderen tot 9 jaar. De verhalen zijn interactief en kinderen mogen reageren op hetgeen ze zien. Ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen nog genieten van de voorstellingen.  Voor  volwassenen staan er een aantal fabels op het repertoire.  Het hele gezin, de hele familie kan er plezier aan beleven.

Marcel is gecertificeerd Jan Klaassenspeler. Op het repertoire staat Jan Klaassen en de baby, Jan Klaassen en de huisbaas en een korte voorstelling  Jan Klaassen en de krokodil. Voorstellingen in de traditie van het Jan Klaassenspel. Ook komen er in dit spel elementen uit de Engelse traditie van Mr. Punch and Judy en de Italiaanse Pulicinella voor.

Poppentheater Cassiopeia is vooral te zien in de provincies:
Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Noord Brabant.
In mindere mate is Poppentheater Cassiopeia te zien in Friesland, Groningen, Drenthe, Zeeland en Limburg. Maar komt graag naar je toe waar het poppenspel moet plaatsvinden. Het werkgebied van Poppentheater Cassiopeia is heel Nederland. (en net over de grens in België)

Ook een op maat gemaakte voorstelling behoort tot de mogelijkheden of een cursus of workshop in poppen maken en poppenkastspelen.

Voor Sinterklaas heeft het poppentheater een aantal sinterklaasvoorstellingen op het repertoire staan. Het poppentheater treedt ook op tijdens Koningsdag.

Poppentheater Cassiopeia maakt gebruik van 4 verschillende poppenkasten. Er is een poppenkast voor binnen, een poppenkast voor buiten, een mobiele poppenkast voor binnen en buiten en een schimmentheater voor schimmenspel.

De tijdsduur van een poppenspel varieert tussen de 10 minuten en 60 minuten. De voorstellingen voor peuters duren maximaal 30 minuten in verband met de nog korte concentratie.Bij een (kinder)verjaardag, jubileum, bruiloft of feest worden altijd de personen die jarig zijn, jubileren of trouwen door het poppentheater gefeliciteerd met een klein aandenken (cadeautje) aan het optreden. De voorstelling Ongewoon Lekker! (wordt niet meer gespeeld) is een voorstelling gemaakt in opdracht van de GGD Utrecht en wordt gespeeld in het kader van Lekker Fit!, B.Slim, Fitkids. Het gaat over het belang van een goede verantwoorde leefstijl zodat je lekker in je vel zit en blijft zitten. De BOFT methode komt in dit poppenspel naar voren.Vragen wat de mogelijkheden zijn neem dan contact op of kijk bij de veelgestelde vragen.(FAQ)
Poppentheater Cassiopeia speelt vaak in Amersfoort, Leusden, Soest, Baarn, Utrecht, Den Haag, Amsterdam, Hoogland, Huizen, Blaricum, Muiden, Naarden, Ede, Wijk bij Duurstede, Hilversum, Almere, Weesp maar ook wel eens in Groningen,  Leeuwarden, Zwolle, Mechelen, Landgraaf of Haarlem en de rest van Nederland. Een voorstelling spelen in België net over de grens met Nederland behoort ook tot de mogelijkheden.