Ongewoon Lekker! op de Groenmarkt

Het was vandaag erg rustig in de binnenstad van Amersfoort. Niet zo verwonderlijk omdat het Nederlands Elftal de halve finale heeft bereikt de avond ervoor en de wedstrijd lang duurde en daardoor laat was afgelopen.
Rond 13.50 uur  kwam een moeder met twee kinderen de Groenmarkt opgelopen en het ging erop lijken dat ze een privévoorstelling zouden krijgen. Gelukkig kwamen niet lang daarna weer van alle kanten kinderen en hun ouders aangelopen om te kijken naar de capriolen van Snoepie en Snappie. De twee broers die een mierzoete suikertante Cato Calorina op visite krijgen. Cato Calorina weet Snoepie voor zich te winnen en zich zo van de verstandige Snappie te ontdoen. Toch krijgt Snoepie genoeg van die neptante en gelukkig keert Snappie weer terug en werken ze samen die Cato Calorina de deur uit.
Heel leuk was het feit dat ook de ouders, nadat de kinderen al een keer Hoofd, schouders, knie en teen hadden gedaan het ook mee gingen doen. Na afloop van de voorstelling deelde ik het recept voor wortelsinaasappelsoep uit en bleek dat 14 kinderen en hun ouders de voorstelling hebben gezien. Wat op zich geen gekke score is voor de dag na Nederland – Costa Rica en stilte in de stad.

Snappie, Cato Calorina, Snoepie en Koos