Nationale Voorleesdagen 2020

De voorleesdagen komen er weer aan. Nou ja, ze zijn pas eind januari begin februari in 2020. De bibliotheken in Eelde, Vries en Zuidlaren van de gemeente Tynaarlo hebben mij gevraagd of ik een voorstelling wil maken van het boek dat in 2020 centraal staat.  Het boek dat gekozen is tot prentenboek van het jaar is ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horácek.

Moppereend

Gaat over een eend wiens vijver is opgedroogd en niemand heeft om mee te spelen. Ze gaat op zoek naar een speelkameraadje. Bij alle dieren die ze onderweg tegenkomt en vraagt of ze willen spelen heeft de eend wel iets te mopperen. Er verschijnt ook een wolkje boven haar hoofd dat steeds groter wordt en tot enorme proporties groeit. Je raadt het al uit die donkere wolk valt regen en raakt de vijver weer gevuld. Probleem opgelost.

Eerdere edities

Ik heb voor eerdere edities van de voorleesdagen ook voorstellingen gemaakt naar aanleiding van het prentenboek van het jaar.  De voorstellingen van de eerdere edities zijn Tegenwind, De Kiekeboe Krokodil en Taart voor tijger. De laatste twee waren een schimmenspel.  Daarvoor deed ik ook al een paar keer mee maar, dan speelde ik gewoon een voorstelling van mijn eigen repertoire.

Ideeën, ideeën, ideeën

Hoe de voorstelling voor de voorleesdagen van 2020 gaat heten weet ik nog niet. Ik ben nu druk doende om allerlei ideeën op papier te zetten. Wat ik wel al weet is dat ik hem ga spelen met de mobiele poppenkast. Maar een schimmenspel ervan maken is ook nog niet geheel van de baan.  Het is mijn bedoeling om bij deze voorstelling een aantal poppen te gaan hergebruiken. Poppen uit andere voorstellingen die niet meer op het te spelen repertoire staan.

Heb je na het lezen van dit bericht er zin in hebben gekregen om ook de voorstelling te boeken? Klik dan op de knop hieronder en zeg in het bericht Voorleesdagen 2020.

 

[maxbutton id=”19″]