Een verrassing voor Rufus

Voorleesdagen 2024

De speeltekst voor de nieuwe voorstelling is af. De repetities om het verhaal in te studeren kunnen gaan beginnen. Vanaf nu is de voorstelling te boeken. Vooral voor tijdens de voorleesdagen eind januari, begin februari 2024.

Het verzinnen van een titel voor deze voorstelling was niet eenvoudig. Vele titels passeerden de revue. Van surprise Sammie via, Sammies verrassing of Sammie verrast naar Een verrassing voor Rufus. Dat is de titel die de lading dekt van deze voorstelling.

De voorstelling is gebaseerd en geïnspireerd op het boek Help! Een Verrassing! van Miriam Bos. Het prentenboek van het jaar 2024.

De poppen en rekwisieten van deze voorstelling zijn niet nieuw. Ze zijn allemaal al een gebruikt in een eerdere voorstelling. Voorstellingen die niet meer op het repertoire staan. Want waarom zou je nieuw gaan maken als je in feite alle ingrediënten al in huis hebt.

Over de muziek tijdens deze voorstelling ben ik nog aan het nadenken. Ook denk ik dat ik hier muziek uit eerdere voorstellingen ga gebruiken.

Dan wordt het echt een duurzame voorstelling omdat, bijna alles gerecycled is.

Klik hier voor de verhaalbeschrijving of klik op de foto