Voorstelling Voorleesdagen 2024

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn ze weer. De Voorleesdagen. Tijdens deze dagen staan prentenboeken centraal. Prentenboeken voor jonge kinderen. Peuters. Ieder jaar staan 10 prentenboeken die zeer recent verschenen zijn centraal. Een prentenboek wordt uitgekozen tot Prentenboek van het jaar. Dit jaar is het het boek van Miriam Bos en heet ‘Help! Een verrassing!’ Het gaat over een vos en een eekhoorn. De eekhoorn gaat de vos verrassen. Daar houd de vos niet zo van en gaat de fantasie met hem op de loop met allerlei dingen die de vos niet leuk vindt. Gelukkig blijkt de verrassing 100% mee te vallen.

Er zijn collega poppenspelers die het boek exact namaken en exact naspelen. Ik maak er mijn eigen versie van. Mijn voorstelling ‘Rufus, een verrassing!’ heeft dezelfde strekking. Ook mijn vos houdt niet van verrassingen. In mijn voorstelling, in tegenstelling tot het boek, gaat mijn vos, die Rufus heet, dromen over de dingen die hij liever niet ziet gebeuren. Natuurlijk valt ook bij de verrassing van de eekhoorn, die Sammie heet, mee.

Bij dit verhaal maak ik gebruik van poppen die al in eerdere producties een rol hebben gespeeld. Vandaar de andere namen. Die hebben ze nog van de vorige productie waar ze in meededen.

Wil je de voorstelling boeken? KLIK DAN HIER