Koningsdag 2021

De vlag van NederlandIn 2019 kreeg ik de aanvraag of ik op Koningsdag 2021 zou kunnen komen optreden op het Koningsdagfeest in Nijkerkerveen. Moet je nagaan al twee jaar van te voren. Maar Koningsdag is zeer in trek bij Oranjeverenigingen om een poppentheater in te huren en normaliter is deze dag zo uitverkocht. Vaak speel ik op meerdere locaties op deze dag. Ook nog eens voor een groepje van ‘vaste’ klanten. Waar je eens in de twee, drie jaar voorbij komt.
De laatste jaren was het vooral voor de Oranjevereniging in Nijkerk en werden zelfs de tijden van mijn voorstellingen aangepast aan het optreden dat er aan vooraf ging.
Vorig jaar zou ik eerst in Zierikzee optreden. Hoewel de landelijke Koningsdagviering nog niet was afgelast deed Zierikzee het al wel. Toen kwam Nijkerk toch ook even om de hoek kijken. Want er was nog een sprankje hoop dat het, zij het wat bescheidener, door kon gaan.  Helaas.

Nu zijn we een jaar verder en dient het optreden in Nijkerkerveen zich aan. Vanwege de gezondheidscrisis gaat dat niet door. Ze hebben nu een optie voor 2022. Nu maar hopen dat het dan wel weer door kan gaan.