Filmpje Jan Klaassen en de baby

Na een paar dagen hard werken is het dan zo ver. Er is een nieuwe video bijgekomen in de afdeling video. Jan Klaasen en de baby.  Hij is ook op YouTube te zien.

Het was een hele klus om het er goed op te krijgen. De scènes moesten een aantal keer gespeeld worden. Telkens was er weer iets anders niet helemaal oké. Dan was het rood weer te flets. Dan was het weer te donker. Dan versprak ik me weer of moest ik hoesten.  Toen ik dacht dat ik klaar was met opnemen en alles op de computer had geïmporteerd bleek dat ik een scene toch was vergeten op te nemen. Terwijl ik hem vol overgave heb zitten spelen tegenover een camera die niet op opnemen stond.

Snel de camera er weer bij gepakt en de scene alsnog opgenomen. De video geeft een globale indruk van de voorstelling. Omdat een traditioneel Jan Klaassenspel geweld bevat heb ik er voor gekozen om het het kijkwijzerlogo wat er voor staat in beeld te brengen. Ook laat ik het voorbij komen in de video. Dan weet je wat je te wachten staat. Bijvoorbeeld er wordt met de baby gegooid. Tegelijkertijd komt er ook een waarschuwing in beeld.
Er wordt ook iemand neergeslagen met de koekenpan. Maar Katrijn, want zij doet het, beseft wel dat ze misschien te ver is gegaan en heeft er spijt van dat ze geslagen heeft. Gelukkig loopt het voor Don Juan goed af en rent na een zoen van Jan Klaassen hard weg. Er komt namelijk niets tussen de liefde van Jan Klaassen en Katrijn.

Hier het filmpje: