De nieuwe tanden van de krokodil

De krokodil uit het Jan Klaassenspel had tanden van papieren plakband. Zijn eerste tanden waren veel te lang en te dun. Daar een stuk van af geknipt en er nieuwe kortere en bredere tanden overheen geplakt. Toch was er niet helemaal tevreden over. Want door het spelen deukten sommige tanden toch in.

Toen ik de voorstelling Jan Klaassen en de krokodil weer speelde zag ik dat een van de tanden zelfs ontbrak. Gelukkig lag de tand onder in de kist waarin alle Jan Klaassenspelpoppen zitten. Omdat ik toch niet zo tevreden was over zijn gebit, heb ik de koe bij de horens gevat en ben aan de slag gegaan om zijn gebit te veranderen.

Dan ga je eerst kijken hoe het bij een echte krokodil is en hoe het is bij andere poppenkastkrokodillen. Dan zie je dat bij veel poppenkastkrokodillen de tanden eigenlijk lijken op een menselijk gebit. Of ze hebben alleen maar kiezen. Niet zo verwonderlijk want het klappen van de bek van de krokodil moet een beetje lawaai maken. Dat klinkt lekker gevaarlijk. 

Uitproberen

Het is nog een hele puzzel om de juiste tanden te krijgen. Eerst toch weer met papieren plakband aan de slag. Maar dat was geen succes. Toen bedacht ik dat ik het met schuimrubber en papieren plakband zou kunnen doen. Echter het plakband bleef niet aan het schuimrubber plakken.  Tanden van wit foam dan? Dat zou een optie kunnen zijn. Maar het foam is wel erg plat en ik wil graag wat meer driedimensionaal effect.

Tanden van witte fleece dan maar? Dat geeft wel het gewenste tandeffect maar omdat de kroko zelf ook van fleece is gemaakt is het geen optie. Bovendien dan heeft hij haar op zijn tanden en dat is ook weer niet de bedoeling. Via de fleece kwam ik uit op wit satijn. Satijn dat ik nog over heb van een prinsessenpop.  Zo heb ik stuk voor stuk zijn tanden uit de stof geknipt en op de naaimachine in elkaar gezet. vervolgens de goede kant naar buiten gekeerd en de tand vastgeplakt met textiellijm.

Dit geeft het door mij gewenste effect. Bovendien ziet hij er nu een stuk gevaarlijker uit dan voorheen. Kijk zelf maar: