websitetekst cassiopeiaTot 2014 maakte ik mijn website altijd zelf. Eerst gebruikte ik Frontpage. Dat werd later omgedoopt tot Expression Web. Maar de techniek ontwikkelde zich steeds verder en kwamen er ook naast de PC, tablets en smartphones op de markt. Ook op deze nieuwe apparaten moet de website goed te zien zijn. Liever gezegd goed worden weergegeven. Echter dit ging boven mijn pet. Daarom heb ik in 2014 Yellow Lemon Tree in de arm genomen om een website voor mij te laten maken. Zodat hij ook er goed uitziet op mobiel en tablet.

Hiermee zei ik Expression Web vaarwel en ging over op WordPress. De website zag er nu ook goed uit voor de smartphone en op de tablet maar, zeker ook op de PC.  Natuurlijk zijn er in de loop der jaren, de site is inmiddels al 8 jaar oud, een aantal dingen toegevoegd en her en der kleine aanpassingen gedaan. De website voldoet nog steeds maar, de techniek die er achter schuilgaat is wel al aan het verouderen.  In die acht jaar heeft de websitebouw industrie natuurlijk niet stilgestaan en zijn worden dingen nu anders vormgegeven dan acht jaar geleden. Ook zijn er meer en andere mogelijkheden bijgekomen.

Daarom ben ik weer naar Yellow Lemon Tree uit Amersfoort gestapt om eens te praten over het veranderen van mijn website zodat hij weer mee kan in de huidige tijd. Hetgeen gaat betekenen dat de site er over enige tijd anders uit gaat zien. Veel dingen blijven natuurlijk wel behouden. Zoals de kleurstelling. Verder streef ik er naar om de website nog toegankelijker te maken voor mensen die een poppentheatervoorstelling zoeken. Ook zal met de huidige stand van de techniek makkelijker worden. Dat de site nog beter gaat voldoen aan alle conventies die er in de loop der jaren voor websites zijn ontstaan. Zoals een aanklikbaar logo dat je weer naar de homepage brengt of menu’s staan altijd links of bovenaan.

Ik ben heel benieuwd waar YLT mee gaat komen. Dingen aan de site toevoegen of aanpassen zal straks een fluitje van een cent worden.

Wordt vervolgd…