Zomervakantie nadert

Het einde van schooljaar 2022-2023 begint in zicht te komen. Het theaterseizoen is bijna zo goed als afgelopen. Op veel scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn eindejaarsfeesten.  Ook nemen leerkrachten afscheid van school omdat ze met pensioen gaan en mogen daarom een poppentheater een optreden laten verzorgen.

Het poppentheater merkt dat het vakantie wordt omdat het aantal aanvragen voor een optreden afneemt. Als het mooi weer is of wordt zit men minder achter de computer, telefoon, of tablet en is men bezig met andere dingen.

Gelukkig speelt het poppentheater voorstellingen tijdens de vakantie. Buitenschoolse opvang (BSO) vraagt dan vaak om een voorstelling.  Tijdens de vakantie worden er op veel plekken in Nederland ook activiteiten georganiseerd voor kinderen. Een bouwdorp, vakantiedorp, een vakantiefeest. Vaak staat dan één dag in het teken van theater/cultuur en mag ik met mijn poppentheater een optreden komen verzorgen. Vaak in een tent of gewoon in de openlucht.  Daar gebruik  ik dan mijn mobiele poppenkast of de poppenkast voor buiten voor. De buitenkast.

Jammer genoeg is het Wijk Poppentheater in Den Haag gestopt. De tot zeecontainer omgebouwde poppenkast was echt helemaal op. de gaten vielen erin door de roest. Deze organisatie heeft 25 seizoenen lang  elke zomer voorstellingen bij mij geboekt. Zo kwam Poppentheater Cassiopeia op een mooie en makkelijke manier de voorstelling slappe zomerperiode door.  Het was een mooie tijd en vele honderden kinderen in Den Haag die nu inmiddels al lang volwassen zijn hebben mijn voorstellingen gezien.

Doordat er minder voorstellingen te spelen zijn, is het voor mij ook een goede en mooie gelegenheid om zelf met vakantie te gaan en nieuwe inspiratie op te doen en uit te rusten van het voorstellingen spelen. Als ik zelf met vakantie ben beantwoord ik aanvragen minder en geef ik vaak pas echt antwoord als ik weer terug ben van vakantie.

Alvast fijne vakantie!