Verjaardag van Wijk Poppentheater in Den Haag

Het was zover. De container stond bij Bario het buurthuis aan de Kockstraat in Den Haag. De voorbereidingen werden getroffen voor het jubileumfeest. Lucienne en ik hebben samen een speciale jubileumshow bedacht met Koos en Kleppie in de hoofdrol. Ook speelden we dit keer met de andere poppen uit het gezelschap namelijk van Pettum de agent, Ricardo en Salim.

De voorstelling ging over dat de traktatie zoek was die ze uit wilden delen aan de kinderen vanwege de verjaardag van de container. Koos en Kleppie schakelde van Pettum in om de dief op te sporen. De agent dacht dat Salim het gedaan had omdat hij een Marokkaan is en die hebben nu eenmaal een bepaalde reputatie. Maar dan blijkt dat niet Salim maar, Gina de hond van Koos en Kleppie er met de traktatie vandoor te zijn. Omdat Kleppie door de drukke voorbereidingen voor het feest vergeten is Gina eten te geven. Van Pettum biedt zijn excuses aan, aan Salim voor het vals beschuldigen. Dan kan het feest beginnen. Tot slot zongen Koos en Kleppie nog het loflied op Mirjam en Marque (met q u e) .

De kinderen van de knutselclub van Bario hadden poppen gemaakt en verhaaltjes verzonnen. Ze mochten na de voorstelling in de container. Echter het regende zo hard en iedereen was drijfnat dat we dat onderdeel maar hebben overgeslagen en lekker naar binnen zijn gegaan om het feest verder te vieren met (kinder)champagne en een klein taartje. Ondanks het slechte weer was het een geslaagd feest. Wel jammer dat er weinig mensen die waren uitgenodigd (de bobo’s ) niet zijn wezen kijken.