Seizoen Koos en Kleppie Konténâh verloopt voorspoedig

Twintig jaar geleden las ik in de Volkskrant in de rubriek Artiesten en Musici  een advertentie dat het Wijk Poppentheater in Den Haag voor de zomermaanden een poppenspeler zocht. Daar heb ik op geschreven, zo ging dat toen nog, en werd uitgenodigd om in  Jeugdtheater Pierrot kennis te komen maken.  Zo begon voor mij het eerste seizoen. Zo kon ik tijdens de zomermaanden toch een beetje geld verdienen. Met de tot poppenkast omgebouwde container heb ik al op heel wat pleinen gestaan in Den Haag.  Het waren niet altijd de makkelijkste plekken van Den Haag. Een keer heb ik zelfs achter een van mijn poppen aan moeten gaan omdat een kind hem uit de container weggriste.  Er was ook een seizoen bij dat bijna geen voorstelling door kon gaan omdat het zo verschrikkelijk hard regende en er geen kind het in zijn hoofd haalde om te komen kijken. Maar meestal, als de container opengaat, schijnt de zon. Iedere voorstelling is weer een feest. Ook als het regent blijven de kinderen rustig zitten onder de paraplu’s of parasols. Al eenentwintig jaar weet Mirjam Ghijsels samen met haar man Marque Fase het project Koos en Kleppie aan de man  brengen. Ik ben blij dat ik er al twintig jaar ook een steentje aan mag bijdragen. Nu maar hopen dat de container het nog een paar jaar volhoudt. Want die heeft toch wel te lijden van al het transport en weer en wind. Kijk in de speellijst wanneer ik weer te zien ben in de container in Den Haag en kom het feest een keer meebeleven.