De reus zonder neus bijna de reus zonder hoofd

reus zonder neus met vera en belloGisteren speelde ik voor de peuters en kleuters van ABC ’t Scala in Amersfoort. Ik speelde ‘De reus zonder neus’ In drie ongeveer gelijke groepen kwamen de peuters van de peuterspeelzaal en kleuters van groep 1/2 kijken. Tijdens de tweede voorstelling had ik de reus even op mijn schoot gelegd om snel weer verder te kunnen spelen. Toen de reus weer aan de beurt was zag ik tot mijn grote schrik dat zijn hoofd op de grond lag en niet meer aan zijn lijf vastzat. Gelukkig kon ik snel zijn hoofd weer op de stok doen en verder spelen. Bij de derde voorstelling dreigde het weer te gebeuren.

Het publiek heeft er helemaal niets van gemerkt. Ze lagen in een deuk om de capriolen van hond Bello. Ze deden allemaal heel goed mee. Vooral “Blijf!” roepen was een groot succes.

Grappig was dat een aantal peuters zich afvroeg waar ik nu toch gebleven was. “Waar is die man nou?” Meteen toen het was afgelopen riepen er een aantal “Nog een keer!” Een peuter vond het zo geweldig dat hij heel teleurgesteld was omdat hij weer terug moest naar de klas.

Thuisgekomen is de reus direct naar de poppendokter gegaan en nu zit zijn hoofd weer stevig vast.