Poppentheater Cassiopeia heeft een nieuwe auto

Zoals al in een eerder bericht aangekondigd, Poppentheater Cassiopeia heeft een nieuwe auto.  Het is een Renault Kangoo Van. De auto waar het poppentheater mee werd vervoerd was al weer 8 jaar oud. Inmiddels waren de zilveren sterren voor het grootste gedeelte niet zilver meer en begon her en der de bestickering los te laten. Ook kwamen er in sommige sterren barsten. De gele kleur van de auto was ook al een stuk minder geel geworden dan toen ik de auto kreeg.

Een ander aspect waarom ik een nieuwe auto heb aangeschaft is omdat de oude auto een dieselauto was. Er zijn steeds meer steden in Nederland waar je met een al wat oudere dieselauto niet meer overal in de stad kan komen. Met name dan in die stadscentra. Om te voorkomen dat ik straks niet meer met mijn auto een binnenstad/stadscentrum in mag heb ik nu gekozen voor een benzinemodel.

De nieuwe auto heeft natuurlijk ook weer sterren gekregen. Dit keer geen metallic blauw en zilver maar uitsluitend donkerblauwe sterren. Een kleur blauw die aansluit bij de kleur blauw van de website. Een leuk detail is dat op de rechter achterdeur nu het sterrenbeeld Cassiopeia prijkt. Het sterrenbeeld waar het poppentheater naar is vernoemd.  Nog een grappig detail is dat op de letter i niet een puntje staat maar een sterretje.  Zoals je op de foto’s kan zien is de naam van het poppentheater verhuisd van de zijkant naar de achterkant van de auto. Dat komt omdat de nieuwe auto geen ramen meer heeft in de achterportieren. Ik in de zijschuifdeur zit geen raam meer. Het scheelt straks bij het ramen krabben.

Zicht naar achteren

Maar als de auto geen achterruiten meer heeft hoe kan je dan zien wat er achter je auto gebeurt? De nieuwe auto is uitgerust met een achteruitkijk camera. Op de plaats van de binnenspiegel zit nu een videoscherm. De auto beschikt ook over een achteruitrijcamera. Dan verschijnt er op het beeldscherm in de auto het display van de radio en navigatie een videobeeld.

Voorlopig kan ik waarschijnlijk weer jaren vooruit en hoef ik nu niet meer bang te zijn dat ik in een te oude dieselauto rijd die de stad niet meer in mag of een bekeuring krijgt omdat je toch het verboden gebied bent ingereden.