Nieuwe zender voor geluidsysteem

AKG WMS 470Met de zenders van mijn microfoonsysteem heb ik toch wat minder plezier dan met mijn allereerste draadloze systeem. Bij de eerste zender, dat is het gedeelte dat je bij je draagt, zat er ineens een barst bovenin het kastje, de bodypack transmitter zoals het genoemd wordt.

Kennelijk heb ik hem een keer laten vallen of zo. Zonder dat ik het in de gaten had. Gelukkig is de zender ook zonder ontvanger te koop en heb hem toen vervangen voor een nieuwe.

Storing

Zo ging het een tijd lang goed. Toen deed zich het euvel voor dat als ik bij theater De Tuin in Leusden speelde hij ineens hevig ging storen. Er kwam een hele harde ruis over de boxen. De frequentie die ik gebruikte bleek ook in Leusden gebruikt te worden door Digitenne. De digitale televisie. Dan is het een kwestie van andere frequentie kiezen het probleem is verholpen.

Omdat ik door heel Nederland poppenkast speel heb ik natuurlijk wel een frequentie gekozen die in heel Nederland te gebruiken is zonder dat je storing krijgt.

Wegvallend geluid

Opeens, toevallig ook bij een voorstelling bij Theater de Tuin, viel mijn geluid tijdens de voorstelling weg. Ik bewoog een beetje naar links en het geluid keerde gelukkig weer terug. Het gebeurde tijdens die voorstelling nog een paar keer. Maar waar het aan lag? Geen idee. Toch de zender maar eens aan een nadere inspectie onderworpen. Dit keer geen breuk maar, zit de achterzijde, die met schroefjes vastzit aan de voorkant, wel erg los en heeft de antenne vrij veel speling.  Er een stuk tape omheen geplakt zodat het geheel weer goed bijeen gehouden wordt. Gelukkig die keren erna was er niets meer aan de hand.  Nu is het wel zo dat de zender zo nu en dan wegvalt. Even schudden met het kastje en en hij doet het weer. Echter is dat niet de bedoeling.

Oorzaak?

Waarschijnlijk is het probleem ontstaan doordat ik het kastje niet aan mijn riem bevestigde met de klem maar hem gewoon in mijn kontzak van mijn broek stopte. Kennelijk kan het plastic niet zo goed tegen de ronding van je bil. De onderkant van het kastje wordt meer samengedrukt dan de bovenkant en daar kan het plastic kennelijk niet goed tegen.

De oplossing

Om te voorkomen dat hij straks misschien helemaal niet meer doet heb ik het bedrijf gebeld waar ik het systeem 3 jaar geleden gekocht heb. Dat bedrijf handelt niet meer in mijn merk en hebben min of meer hun webshop aan de kant gedaan. Ze verwezen me keurig door naar een dealer die nog wel mijn AKG systeem verkoopt. Daar ook het probleem voorgelegd. Maar een losse zender verkochten ze niet.  Om nu weer een hele nieuwe set aan te schaffen voor alleen het kastje vond ik wat te ver gaan.

Via een speurtocht op het Internet heb ik een bedrijf gevonden die de PT470 band 7 nog wel kon leveren. Alleen kan dat niet rechtstreeks. Ik kreeg de naam en nummer van een dealer en via hen heb ik nu toch een nieuwe besteld.

Een ding weet ik wel. Die nieuwe draag ik alleen nog maar in het borstzakje van mijn overhemd of ik gebruik de clip voor mijn riem. Ondertussen ga ik wel uitkijken naar een nieuwe zender en ontvanger. Een systeem met een wat robuustere zender.