Nieuwe zender / ontvanger voor microfoon

In volle afwachting van mijn nieuwe draadloze zender/ontvanger voor mijn microfoon. De huidige doet het nog steeds. Hij functioneert onder de frequentie van het 4G netwerk (hoera!) Alleen heb ik het vermoeden dat het aan/uit schakelaartje versleten begint te raken. Het lijkt erop alsof de schakelaar last krijgt van los contact. Soms bij het aanschakelen gaat de zender direct weer uit. Dat kan op lege batterijen duiden maar, doe je hem daarna nogmaals uit en aan dan doet hij het wel. Om nu te voorkomen dat je voordat je een voorstelling moet gaan spelen geen geluidsversterking meer hebt omdat de schakelaar het begeven heeft. Toch maar een nieuw systeem besteld. Want je zult altijd zien dat het op zo’n moment gebeurd. Het oude systeem gaat wel al zo’n 15 à 16 jaar al mee. Hoog tijd voor iets nieuws. Een die langer en zuiniger schijnt om te gaan met batterijen. Er hoeft nu nog maar een penlight in, in plaats van twee. Dan maar hopen dat dit nieuwe systeem ook weer net zolang mee zal gaan. Hoewel ik geen instrument bespeel dat draadloos versterkt dient te worden heb ik wel voor deze set gekozen. Die is een stuk goedkoper dan een met hoofdbeugelmircofoon of dasspelmicrofoon.  Het gekke is dat een zender en ontvanger los, dus zonder microfoon, een flink stuk duurder zijn dan met microfoon. Helaas ben ik wel door mijn DPA microfoon gebonden aan het AKG systeem. Aan de microfoon zit een een verloopstekkertje naar de zender. Wil ik een ander  merk dan moet ik de verloopstekker ook vervangen en die kost op dit moment 77 Euro.