Land zonder Lied bij de Kindertuin

Prins Grazioso, Koning Silencio en Prinses AriettaMet de voorstelling ‘Land zonder Lied’ bij de Kindertuin (Theater de Tuin in Leusden) begint voor Poppentheater Cassiopeia het nieuwe theaterseizoen op deze vaste locatie van het poppentheater. Op zondag 30 september om 11.00 uur om precies te zijn.

Muzikale parameters

Bij dit poppenspel word ik muzikaal begeleidt door ensemble Muzette. Dat zijn Ineke Opstal op de piano/keyboard en Anja van den Bedem met de dwarsfluit. Zij spelen tijdens deze voorstelling een aantal klassieke muziekstukken die voor kinderen zeer toegankelijk zijn. De kinderen/het publiek leert tijdens deze voorstelling welke muzikale parameters er allemaal zijn om een lied te componeren. (langzaam, snel, hard, zacht, hoog, laag, vrolijk en droevig.)

Waar gaat de voorstelling over?

Het verhaal gaat over koning Silencio die het zingen heeft verboden omdat het hem teveel aan zijn overleden vrouw Cantabile doet denken. Prins Grazioso wordt door zijn zus prinses Arietta uitgedaagd om keihard een liedje te zingen.  Dat hoort de koning prompt en stuurt zijn zoon het land uit. De koning wordt door deze actie nog somberder dan hij al was en ligt alleen nog maar in zijn bed en regeert niet meer. Prinses Arietta vindt dat het zo niet langer kan en gaat op zoek naar haar broer. Als ze hem gevonden heeft ontmoeten ze twee muzikanten en samen met hen verzinnen ze een manier om de koning weer vrolijk te krijgen en er zo voor te zorgen dat het zingen weer mag. Of dat ook gaat lukken?