Nieuwe voorstelling in voorbereiding

Voor de nieuwe sinterklaasvoorstelling had ik een boef nodig. Die is er toen gekomen. Bertje Boef (zie foto). Nu was er toen al het idee om deze boef ook te gaan gebruiken in een nieuw Jan Klaassen verhaal.  Die voorstelling is nu in ontwikkeling. Voordeel is de poppen die er voor nodig zijn, zijn al gemaakt. Het verhaal staat nu globaal op papier en moet nog verder worden uitgewerkt. De voorstelling krijgt als titel: Jan Klaassen en de boef.

Combinatie

Het leuke van nog een verhaal met Jan en Katrijn naast de andere twee die ik al heb is dat ik nu een soort vervolgverhaal kan gaan spelen. Ook de agent die ik gemaakt heb en een bescheiden rolletje heeft in Jan Klaassen en de krokodil, ga ik bij deze voorstelling gebruiken. Ook in dit verhaal is zijn rol niet al te groot. Die van Bertje Boef wel.

Katrijn de heldin

In Jan Klaassen en de boef krijgt Katrijn een heldenrol toebedeelt. Zij zorgt er voor dat de Boef in het gevang belandt en de beloning opstrijkt. In dit verhaal heeft Jan dit keer een beetje het nakijken. Maar het loopt goed af. Behalve voor de boef dan. Die eindigt in de gevangenis.