Een voorstelling spelen voor collega’s

Weet je wat pas spannend is? Een voorstelling spelen voor collega poppenspelers.  Want die kijken natuurlijk met een heel andere bril naar je voorstelling dan het gewone publiek. Maar omdat ik in september een korte voorstelling moet spelen bij het WK Knotshockey had ik nu mooi even de gelegenheid om Jan Klaassen en de boef uit te proberen in de korte versie die ik bedacht heb.

Seizoensafsluiting

Met het Provinciaal Overleg Poppenspelers Utrecht sloten we ieder theaterseizoen feestelijk af met een bijeenkomst waarbij iedereen iets lekkers om te eten meeneemt en ook een klein stukje van een poppenspel laat zien.  Stichting POPU bestaat niet meer en is opgegaan in POP-Up  Midden. Een onderdeel van de NVP-UNIMA.  Maar de traditie van seizoensafsluiting blijft met voortzetten. Ook de andere regio POP-UPs mogen hierbij aansluiten. In het najaar september/oktober begint het nieuwe (theater)seizoen weer.

Spannend

Spelen voor collega’s is best wel spannend. Men kijkt toch met andere (professionele) ogen naar je spel. Het is wonderwel goed gegaan. Mijn collega’s zaten voortdurend te lachen. Na afloop had een collega die ook Jan Klaasspel heeft gespeeld nog een paar leuke suggesties om het verhaal nog grappiger en leuker om te spelen te maken. O ja, en ik ben met het verhaal binnen de 10 minuten gebleven die ik straks, in september,  heb om het verhaaltje te spelen.