Dan denk je dat de website af is

Op 21 maart 2023, de eerste dag van de lente en ook nog eens internationale poppenspeldag, ging de vernieuwde website online. In de weken ervoor samen met de websitebouwer een nieuw uiterlijk voor mijn site bedacht. Na een gesprek over mijn bevindingen met de oude site en wensen. De website maakt gebruik van het Enfold thema. Hiermee wordt vormgeving van een site een fluitje van een cent.

Dan denk je na de livegang van de site je er wel even klaar mee bent. Niets is minder waar. Er is sinds de livegang van de site al weer het een en ander gewijzigd of aangepast.  Bij de galerij met foto’s is er nog een extra rij met foto’s aan toegevoegd. Om de galerij ongeveer net zo groot lang te krijgen als het stuk introtekst dat er naast staat.

De introductietekst is ook nog wat korter en bondiger geworden. Ook rijmt het op sommige punten.

Voorstellingspagina’s

Bij de livegang van de site waren de voorstellingspagina’s in 4 delen verdeeld in de verhouding 1/4, 1/2, 1/4. In de linkerkolom foto met technische gegevens over het poppenspel. De middenkolom bevatte de tekst met beschrijving van de voorstelling en de rechterkolom had een menu met alle voorstellingen die op het repertoire staan. Op de een of andere manier vond ik het niet lekker lezen.  De verhaalbeschrijvingskolom was te smal.  Nu is het aanpassen van de vormgeving, in tegenstelling tot de oude site, niet heel moeilijk meer. Ik heb de kolom met het menu onder de foto geplaatst en de kolom met verhaalbeschrijving van 1/2 naar 3/4 gebracht. Nu leest de tekst wel lekker. Toch is het dan nog best wel een klusje om alle pagina’s aan te passen.  Een klusje dat nu ook sneller gaat doordat er bovenaan mijn scherm nu snelkoppelingen staan omdat ik ben ingelogd op het bewerkscherm. Hierdoor kun je de pagina die je ziet direct bewerken nadat je bovenaan op bewerk pagina hebt geklikt. Voorheen moest ik dan altijd naar het dashboard daar klikken op het juiste onderdeel en dan kon je pas gaan bewerken. Dus ook dat is nu veel makkelijker en handiger geworden.