Welkom op de vernieuwde website

De website van Poppentheater Cassiopeia is vernieuwd. De site is na 8 jaar weer eens aan een nieuwe jasje toe. Er is hard gesleuteld aan het uiterlijk van de website. Ook zijn her en der teksten herschreven. De kleurstelling is wel hetzelfde gebleven.

Wat is er zoal veranderd?

De homepage heeft een grote make-over gehad. De fotocarrousel met foto’s van poppen en publiek is vervangen door een slider met poppen. De poppen wekken de suggestie dat ze opkomen. De homepage van de oude site bestond uit 3 kolommen.  Die indeling is verlaten. Het zijn nu allemaal horizontale onderdelen geworden. Je kunt nu als het goed is makkelijker naar de diverse onderdelen van de site surfen doordat ze al op de homepage aanwezig zijn. Daardoor is de homepage langer geworden. Ook heeft de site nu een echte footer gekregen. Hier worden alle onderdelen van de site genoemd en kun je snel naar het desbetreffende onderdeel surfen. Hoef je niet eerst weer helemaal naar boven te scrollen.

Speellijst

Een van de dingen die radicaal is veranderd is de speellijst. Op de oude site stond een lijstje met voorstellingen in de middelste kolom. Doordat de site nu gebruik maakt van een speciaal thema kan dat niet meer. Daarom heb ik voor gekozen om op de homepage de meest recent toegevoegde voorstelling  aan te geven. Vooral vanwege het feit dat de agenda niet meer automatisch aangepast kan worden.  Ook de speellijst zelf is grondig veranderd. Nu niet meer allemaal onder elkaar maar naast elkaar. Ook zijn de afbeeldingen groter geworden en kun je nu op de foto klikken om over de inhoud van het poppenspel te kunnen lezen.

Nieuwe toevoegingen

Op de homepage kun je nu ook lezen wat anderen van mijn poppentheater vinden. Kun je nu direct  gratis een poppenkastje aanvragen en vertel ik tot slot een stukje over mezelf. Krijg je direct een beetje indruk wie je op visite gaat krijgen als je bij mij een voorstelling boekt. De veelgestelde vragen en de kennisbank zijn nu uitgerust met een item dat heet accordeon. Je ziet nu niet meer een hele lap tekst maar alleen de vragen of in het geval van de kennisbank de betreffende term. Klik je op de vraag of term dan klapt er een tekstblokje open met het antwoord of de uitleg van de term. Door dat open en dichtvouwen van de items heeft het iets weg van een accordeon. Wat ook nieuw is dat er een aantal voorstellingen van het repertoire zijn uitgelicht op de homepage.  Waaronder de nieuwste en meest gespeelde voorstelling.

De videopagina

De pagina met alle video’s van Poppentheater Cassiopeia heeft een betere indeling gekregen. Er staan algemene video’s op, video’s met een impressie van een voorstelling en er zijn ook projecten waaraan ik heb meegedaan en die op video zijn vastgelegd en te zien zijn op YouTube.

Blog

De blogpagina is op de nieuwe homepage naar beneden gezakt. Op de oude site was het de rechterkolom. Prominent in beeld. Nog steeds kun je op het blog interessante dingen lezen die betrekking hebben op het poppentheater. Het heeft echter plaats moeten maken voor een galerij aan foto’s die min of meer in het kort Poppentheater Cassiopeia laten zien. Met vooral gezichtsuitdrukkingen van mijn publiek.  Ook zie je een aantal poppen en welke poppenkasten ik gebruik.

Makkelijk aan te passen

Ook aan de achterkant van de site is er veel veranderd. Doordat ik nu gebruik maak van het thema Enfold is de site veel makkelijker te veranderen. Je kunt snel een andere indeling maken van een pagina, onderdelen die je veel gebruikt als een sjabloon opslaan. Voorheen moest ik vaak de websitebouwer benaderen als ik iets essentieels veranderd wilde hebben. Dat zal nu denk ik minder vaak het geval zijn.

Ik hoop met deze veranderingen er weer minstens 8 jaar mee vooruit te kunnen.