Compliment over Roetveeg Piet

Sint en Roetveeg PietDe sinterklaasvoorstellingen verlopen voorspoedig. De kinderen reageren goed op de Roetveeg Piet. Het grappige is wel dat ze hem Zwarte Piet blijven noemen.  Tijdens het spelen van de voorstellingen vergis ik me ook nog wel geregeld. Gelukkig doet niemand er moeilijk over.

Mijn Piet moest transformeren naar Roetveeg Piet omdat een grote zorgverzekeraar en een luxe sportclub het beleid hebben om alleen nog maar Roetveeg Pieten toe te staan. Zonder aanpassing zou de opdracht niet doorgaan. Gelukkig waren ze bij de zorgverzekeraar toch wat minder streng toen ik ze vertelde dat ik al eerder voor een andere vestiging van dezelfde zorgverzekeraar had gespeeld en dat een Zwarte Piet daar geen probleem was.

De luxe sportclub was onverbiddelijk. Piet moest veranderen anders… Toen dacht ik maar ik moet tijd en geld investeren om de transformatie tot stand te brengen.  Niet alleen zijn hoofd moest worden overgeschilderd. Ook zijn handjes, die bruin waren, moesten veranderen. Dus ik vroeg aan de sportclub of ze bereid waren om de verandering te betalen. Tot mijn grote verbazing zeiden ze ja.

Zo veranderde Zwarte Piet, die koffieboon bruin was, in een Piet met wat lichtere bruine huidskleur. Die werd naar de prullenbak verwezen. Toen werd het de Piet zoals hij nu op de foto te zien is.

Vandaag bij een kinderdagverblijf in Rotterdam kwam er een vader naar mij toe en gaf me een compliment dat mijn Piet een Roetveeg Piet is en dat ik leuk met de tijd meega. Ik merk wel dat het de kinderen helemaal niet uit maakt wat voor een kleur Piet heeft. Piet is Piet met een muts met een veer. Welke huidskleur hij heeft doet er niet toe.

Zou het een idee zijn om Pieten alle type huidskleur te laten hebben? Blank, bruin, rood, geel, lichtbruin en alle kleuren die er tussenin zitten.