Lichtcomputer met kuren

Ai, Tijdens het opbouwen voor een voorstelling heeft ineens de lichtcomputer (Toddler5) kuren. De spots gingen niet aan of ze vertoonden een prachtig kleurenpalet van alle kleuren die de spot maken kan of nog leuker de stroboscoop functie was ineens aan.
In het venster van de Toddler zag ik V15 staan als volgende lichtstand maar die heb ik nog nooit geprogrammeerd. Wel X15. Door de lichtstanden heen scrollen leverde bij sommig standen een raar teken op of ineens een kleine letter voor het cijfer (Het moeten allemaal hoofdletters zijn) Of er was helemaal geen letter meer voor het getal.
Maar ja, over 10 minuten begint de voorstelling al. Wat nu? Gelukkig kunnen de spots ook zelfstandig branden zonder dat er een lichtcomputer aanhangt. Dus de meeste spots in een bepaalde kleur gezet en verder zonder lichtwisselingen de voorstelling gespeeld.

Vandaag toch maar even de fabrikant van de Toddler gebeld. Waarschijnlijk een batterijkwestie. Want mijn lichtcomputer is al best wel een oud beestje.
Gelukkig heb ik van de lichtstanden wel een backup gemaakt op de toddler. Daardoor kon ik de lichtstanden weer herstellen. Dat is gelukt. Nu ook de lichttafel nog een poos aan de stroom. De toddler blijft nu weer normaal reageren. Ook als je heel even de stroom eraf haalt. Straks maar eens kijken als de stroom er een tijdje van af.

Nu weet ik in ieder geval dat mocht het weer gebeuren ik voordat de voorstelling begint de backup kan terugzetten en dan toch de voorstelling spelen met lichteffecten.