Dan sta je ineeens op een festijn

Op 24 februari werd in Lelystad in Kunsteducatiecentrum De Kubus (Het gebouw is ooit besproken door programma ‘Hier zijn de van Rossems’) een Peuter Kleuter Festijn gehouden. Dat is ieder jaar op de laatste zaterdag in de voorjaarsvakantie het geval. Tot op vrijdag 23 februari nog nooit van gehoord. Het is een soort festival van workshops en theatervoorstellingen voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Dit jaar stond het in het teken van het Circus.

Op de vrijdagmorgen voordat het festijn zou zijn ging bij mij de telefoon. Aan de andere kant van de lijn had ik Magda Pontier van Trollemor. Mijn collega uit Nijkerk. Ze klonk nogal verkouden en ze vertelde dat ze ziek was en of ik er iets voor voelde om haar voorstellingen op het festijn in Lelystad over te nemen. Zelf kon ze echt niet spelen.

Het waren maar liefst 6 voorstellingen. Toen Magda vertelde dat het niet 6 voorstellingen achter elkaar waren maar drie ’s ochtends en drie ’s middags met een lunch verzorgd door de Kubus leek het me wel leuk om te doen en niet in de laatste plaats Magda een zorg uit handen te nemen. Niet veel later belde de organisatie van het festijn en ik ging er spelen. Maar ja, ik heb geen circusvoorstelling en die heeft Trollemor wel. Dat was niet erg. Zeker niet toen ik vertelde dat Sofie en Najib een beetje aangepast kon worden aan de situatie.

Peuter Kleuterfestijn

De dag zelf was een leuke dag. Ik had een eigen lokaal (0.5) en hier kon de deur van dicht tijdens de voorstelling. Per keer mochten ongeveer 40 personen komen kijken. Het hele festijn was uitverkocht en bij iedere voorstelling had ik een volle bak. Het was heel leuk om te doen maar, wel zwaar. Aan het einde van de dag was ik best wel moe. Ook kan ik Sofie en Najib vieren feest nu even niet meer zien. Doordat er echt een lange pauze zit tussen de twee blokken van 3 voorstellingen blijft het wel behapbaar.

De organisatie had het al gezegd dat er tijdens de ochtendvoorstellingen veel hele kleine kinderen zouden zijn en ’s middags vooral oudere kinderen. Die voorspelling is uitgekomen. Het publiek ging bij alle voorstellingen enthousiast de deur uit. Vooral Lange Jan maakte bij de meeste kinderen indruk.

Wat mij betreft volgend jaar weer.