Het vergeten pakje – Een nieuwe sinterklaasvoorstelling

Eindelijk is het zover. Er staat een nieuwe voorstelling voor Sinterklaas op het repertoire. De laatst speciaal gemaakte voorstelling met Sint en Piet stamt uit 2008. Dat was Sinterklaas en de hond van de prinses. Een voorstelling die ik maar één keer heb gespeeld en daarna nooit meer. In 2009 is dan wel Sofie en Najib vieren feest gemaakt maar, dat is niet een specifiek sinterklaasverhaal.  Hier zijn Sint en Piet gewoon aan het bestaande verhaal toegevoegd.

Ik vond het nu toch echt weer de hoogste tijd om eens een nieuw verhaal met Sint en Piet aan het repertoire toe te voegen. Een verhaal waar net als Sinterklaas en de hond van de prinses geen tovenarij in voorkomt. In een beestje voor Sinterklaas, De zak van Sinterklaas en de de Frats van Hatsefrats zit wel tovenarij. Ook superleuk natuurlijk maar het moet toch ook zonder kunnen.

Een inspiratiebron voor de nieuwe voorstelling was het boek Allemaal Poppenkast van Francien Oomen en Jacques Vriens. In dit boek staat ook een sinterklaasvoorstelling. Dit verhaal was het vertrekpunt voor mijn eigen voorstelling Het vergeten pakje.

Sinterklaas heeft een pakje vergeten mee te geven aan Piet. Die komt net terug van het pakjes bezorgen is bekaf.  Hij is doodmoe en wil naar bed. Toch gaat hij ondanks dat hij telkens in slaap valt het pakje bezorgen. Onderweg komt hij Bertje Boef tegen. Die wil Piet wel helpen met het bezorgen zodat Piet zijn bed in kan duiken. Bertje gaat het pakje natuurlijk niet bezorgen maar, wil het voor zichzelf houden. De agent steekt er gelukkig een stokje voor.
Sinterklaas heeft medelijden met Piet en gaat op pad om de taak van Piet over te nemen. Sint ziet de onbewaakte zak en net als hij hem heeft gepakt arresteert de agent hem op verdenking van het stelen van de zak. De agent gelooft niet de Sinterklaas de enige echte Sinterklaas is maar een nepsint.

Als Piet bij het Pietenhuis aankomt wil hij Sint vertellen dat hij een andere bezorger voor het pakje heeft gevonden maar kan Sinterklaas nergens vinden. Sinterklaas is vermist. Piet gaat naar het politiebureau om aangifte te doen van de vermissing.  De agent geeft de zak terug aan Piet en al gauw komt de agent tot de conclusie dat hij zich gruwelijk heeft vergist. Sint komt snel op vrije voeten. Sinterklaas zegt tegen Piet dat hij het cadeautje voor het allerliefste kind van Nederland gaat bezorgen bij het allerliefste kind zodat, Piet naar bed toe kan. Eindelijk kan Piet gaan slapen.