Nieuwe auto in aantocht

Op het moment dat ik dit schrijf duurt het nog 7 dagen voordat de nieuwe auto van het poppentheater voor de deur zal staan. De auto die je op de foto ziet gaat na acht jaar trouwe dienst plaats maken voor een nieuwe.  Dit was de eerste auto waarmee ik meer dan 100.000 kilometer heb gereden. Ook heb ik hem langer gehad dan de vorige auto’s.  Meestal kocht ik een nieuwe auto als het model weer was veranderd. Dit keer duurde het wat langer.

Verandert er wat?

De kleur van de nieuwe auto is wit. Waarschijnlijk zal dit mijn laatste brandstofauto zijn. Mijn eerste bestelwagen was ook wit. Dat was een Renault Express. Dan is de cirkel weer mooi rond. Ook stap ik over van diesel naar benzine.   Een reden om diesel vaarwel te zeggen is dat in veel binnensteden straks niet meer met een dieselauto gereden mag worden. Ik kom vaak nog in die binnensteden en dat moet wel mogelijk blijven.

De achterdeuren van de auto hebben nu geen ramen meer en de zijschuifdeur zal geen raam meer hebben. Het tussenschot van de auto zal nu helemaal gesloten zijn. Waardoor spullen doorsteken niet meer zal gaan. Wat nog meer verandert is dat de cabine en de laadruimte onafhankelijk van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Nu is het nog zo dat of alles is open of alles is dicht.

In de nieuwe auto zit geen achteruitkijkspiegel meer. Voortaan maak ik gebruik van een achteruitkijkcamera. Hierdoor heb ik geen last meer van de deurstijl die ik nu nog in mijn achteruitkijkspiegel zie.

Op de nieuwe auto komen natuurlijk ook weer vele sterren. De naam van het theater verhuist naar de achterkant van de auto en komt op de plek waar nu de ramen in de deuren zitten. Deze nieuwe auto is natuurlijk ook weer van allerlei gemakken voorzien zodat ik zo ontspannen mogelijk op mijn bestemming zal aankomen straks.