Popster van SBS6

Aan het programma Popster van SBS6 heeft de wolf uit de voorstelling ‘De sterkste? Dat ben ik!’ meegedaan. Voor de zomervakantie was Marcel al benaderd door Talpa om mee te doen aan het programma. Marcel heeft toen nog wat aanvullende vragen gesteld en had besloten niet mee te doen. Hij was ook al eens gevraagd door Blue Circle voor het programma Holland ’s got Talent en deed daar ook niet aan mee. Een van de redenen is dat het tv programma je kan maken maar ook breken.

Tijdens een bijeenkomst van het Provinciaal Overleg Poppenspelers Utrecht in Wijk bij Duurstede vertelde collega Charlotte de Lange zo enthousiast over haar ervaring met Talpa, dat Marcel besloot om toch weer contact te zoeken met Talpa, de producent van het programma. Er deden nog veel meer collega’s mee. Ook een aantal van het overleg.

Bij Talpa liet Marcel een aantal poppen zien en werd een introductiefilmpje opgenomen. Het productieteam heeft toen gekozen om iets te doen met de wolf. Dat is Marcel gaan uitwerken samen met Nellerike de Voogd en Emilia Verhulst. In totaal zijn er 3 bijeenkomsten met de twee dames geweest. Tussentijds werkte repeteerde Marcel met de wolf thuis en stuurde zijn act in videovorm naar de twee begeleidsters, waar zij dan weer feedback op gaven. Het mocht maar twee minuten duren. Dat is gelukt.

Toen was de dag van de proefopname. Zeg maar grote generale repetitie met camera en decor in de televisiestudio in Baarn. Alles werd opgenomen. Alle acts zo’n 130, in drie dagen, kwamen voorbij. Je werd eerst geïnterviewd door de opnameleider/regisseur en daarna deed je je act. Na 2 minuten was het klaar en stond de volgende act al weer te wachten. Het wachten of je toegelaten werd tot de echte televisieopnames begon.

Helaas viel op 27 december 2014 het doek voor de act van de wolf  uit ‘De sterkste? Dat ben ik!’ Niet door naar de televisierondes. Het is heel jammer. Maar het is heel leuk om de televisiewereld eens van dichtbij meegemaakt te hebben. Het was voor Marcel een leuke ervaring.