Wereld Poppenspeldag 2020

wereldpoppenspeldag logo21 maart is het ieder jaar Wereldpoppenspeldag. Uitgeroepen door de UNIMA. De internationale organisatie voor het poppenspel.

Dit is de uitleg van de afbeelding:

Samen voor vrede Osvaldo Gabrieli Zuid-Amerika
Toen Dadi Pudumjee, de president van UNIMA, me uitnodigde om een poster te maken die Wereldpoppetry Day viert, vertelde hij me dat het centrale thema vrede zou zijn. Het eerste beeld dat naar boven kwam was de Whipala vlag van de inheemse volkeren van de Andes. Het is een vlag met alle kleuren van de regenboog die verwijst naar de diversiteit van naties en mensen in de communie met Moeder Aarde. Het is ook de vlag van verzet van die Andesvolkeren die vechten voor vrijheid.
Van de gekleurde vierkantjes van de vlag tekende ik drie bochten, zoals een kudde vellen papier, symboliseerde de drie Amerika ‘ s. De bergketen breekt in drie lijnen en twee slangen verschijnen voor de samenloop van wijsheid en spirituele kracht. De hand in het midden van de tekening maakt een Gyan Mudra, wat betekent innerlijke kennis. In de tekening houdt deze hand een papieren bloem, het symbool van een lotus, wat zuiverheid betekent. Het is de hand van de poppenspeler die vrede wenst en een papieren bloem biedt voor de wereld om mee te spelen.

Het is natuurlijk wel jammer dat er in Nederland nu geen enkel poppentheater een voorstelling kan spelen in verband met het corona virus.

Gelukkig is het volgend jaar weer 21 maart.