• Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 • Poppentheater Cassiopeia
 
 • Twinkelend spel in een echte poppenkast
 • Komt graag naar jouw locatie
 • Gecertificeerd Jan Klaassenspeler

Veel gestelde vragen (FAQ)


auto Poppentheater Cassiopeia

Als ik informatie aanvraag zit ik dan al ergens aan vast?

Nee, als je informatie aanvraagt is geheel vrijblijvend en is geheel GRATIS.

Als ik een optie op een datum wil kan dat?

Ja, dat kan. Dan wil ik graag je naam en telefoonnummer of mailadres. Mocht er een andere gegadigde zijn voor dezelfde datum? Dan neem ik contact op. Is de afgesproken termijn van de optie verstreken, dan vervalt hij automatisch. Maar mocht de optie om welke reden dan ook geen opdracht worden, vind ik het heel fijn als ik dat van je te horen krijg. Dan is de weg echt weer vrij voor een ander.

Wat kost een voorstelling? Ik kan nergens op de site een prijs vinden.

Dat klopt. Wat ik wel kan vertellen is hoe het honorarium tot stand komt. De volgende factoren spelen een rol:

Aard van het optreden
Het aantal voorstellingen
Tijdsduur van de voorstelling(en)
Opbouw/voorbereidingstijd van de poppenkast
Aantal toeschouwers dat voor de poppenkast gaat zitten
Wordt er toegang geheven tot het optreden
De reistijd van en naar de locatie
Het aantal kilometers v.v. vanaf de standplaats.

Klik op de hieronder verschijnende knop of bel me op. Dan schets ik graag het complete financiële plaatje voor een voorstelling voor jou.

Ja, doe mij een voorstel(ling)

Voor welke leeftijd is poppentheater leuk?

De voorstellingen zijn gericht op twee leeftijdsgroepen. Voor jonge kinderen van 2,5 t/m 4 jaar en kinderen vanaf 5 jaar tot een jaar of 8. Poppentheater is voor alle leeftijden leuk. Vaders, moeders, opa’s en oma’s genieten zelf ook van mijn poppenspel. Je kunt wel zeggen dat ze dubbel genieten. Ze genieten van het poppenspel en van de (klein)kinderen die naar de voorstelling kijken. Het is geschikt voor het hele gezin, de hele familie.

Over het algemeen kun je zeggen dat kinderen van 8 jaar en ouder poppenspel vaak minder interessant of zelfs saai vinden. Ze zijn in een andere levensfase gekomen. Opeens mag je poppenkast ook niet meer leuk vinden en is het stom. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op. Geen kind is hetzelfde. Als een al wat ouder kind meekijkt met de rest, vergeten ze even hun leeftijd en vinden het dan toch ook wel erg heel leuk en knap. Ze kijken vaak met andere ogen naar het verhaal. Naar het technisch aspect van poppenkastspelen bijvoorbeeld. Hoe doet die man dat?

Ook volwassenen met een verstandelijke beperking genieten vaak nog volop van een poppenspel. Zeker als ze het niveau van een kind in kleuterleeftijd hebben.
Iedereen die in zijn hart kind is gebleven, al is het maar een heel klein beetje, kan genieten van een poppenspel.

Ik wil graag een voorstelling boeken hoe gaat dat in zijn werk?

Je belt me op (033 4657206) of klik op contact in of stuurt een e-mail met jouw verzoek. Na contact gehad te hebben waarin we de datum, tijd, plaats en prijs en welke voorstelling(en) hebben afgesproken, stuur ik je een overeenkomst per e-mail met daarin de besproken gegevens. Je stuurt de ondertekende overeenkomst terug en ziet mij verschijnen op de afgesproken datum en tijd.

Ik heb een voorstelling bij je geboekt. Kan ik hem dan toch nog annuleren?

Wil je om wat voor een reden dan ook het optreden annuleren? Dat kan. Alleen de verplichting om het optreden te betalen blijft wel bestaan. Mocht het zich voordoen dan is het verstandig om (telefonisch) contact op te nemen en de reden waarom je af wil zien van het optreden met mij te bespreken. Dan komen we vast tot een goede oplossing waar we beiden tevreden over kunnen zijn.

Er zijn twee uitzonderingen wanneer de verplichting tot betalen komt te vervallen. Dat is een situatie van overmacht aan jouw kant of overmachtsituatie van mijn kant. Zoals beschreven in het burgerlijk wetboek hoofdstuk 6 punt 75.  Bijvoorbeeld de locatie is afgebrand of in mijn geval, ik lig met 40 graden koorts op bed. Het is iets dat we toen we de afspraak maakten beiden niet hebben kunnen voorzien. Ook hier hebben we dan natuurlijk (telefonisch) contact over. Als het door overmacht niet door kan gaan is dat al vervelend genoeg.

Mocht door overheidsmaatregelen een optreden niet door kunnen gaan, bekijken we samen wat de beste oplossing is. In de ene situatie is het verplaatsen van het optreden naar een latere datum de beste optie. In een ander geval moet het optreden echt worden geannuleerd omdat het inhalen van het optreden echt geen soelaas biedt. In geval van een overheidsmaatregel is er geen sprake van overmacht. De betaalverplichting blijft bestaan. Echter de soep wordt niet zo heet gegeten als dat hij wordt opgediend.  Ook hier geldt dat we samen naar een voor ons beide goede oplossing zoeken. Vaak in de vorm van gedeelde smart is halve smart.

Op welke manier kan ik betalen?

Je mag  bedrag vooraf overmaken op de bankrekening van het poppentheater. Of met een betaalverzoek via een betaallink binnen 7 dagen na het optreden voldoen.  Als ik zelf voorstellingen organiseer kun je ook pinnen. Dat heeft dan zelfs de voorkeur.

Die grote poppenkast, past dat wel in mijn huiskamer?

De grote poppenkast heeft een vloeroppervlak van 1,40 m breed en 1 meter diep. Door de twee losse zijpanelen wordt de kast aan de voorkant 2 meter breed. De hoogte bedraagt 2,25 meter. Hij kan in de meeste huiskamers staan. Vaak moet er wel wat met tafels en banken geschoven worden. De bank kan dan meteen als zitplaats voor het poppentheater dienen. (Denk aan de hanglampen aan het plafond.) Mocht je dit toch niet kwijt kunnen is er altijd nog de mobiele poppenkast die 1 vierkante meter in beslag neemt en ongeveer 2 meter hoog is. Ook het schimmentheater zal vast passen. De tafel waar hij op staat is 1 meter lang en 60 cm breed en 90 cm hoog.

 

 

Ja, doe mij een voorstel(ling)

Waar komt de naam Cassiopeia vandaan?

Cassiopeia is geen dure verbastering van Kassie open ja! zoals een collega ooit eens aan mij vroeg. Het is wel een leuk ezelsbruggetje om de naam te onthouden. Het poppentheater is vernoemd naar het sterrenbeeld Cassiopeia aan de noordelijke sterrenhemel. Cassiopeia is een figuur uit de Griekse mythologie. Meer over Cassiopeia te weten komen? Klik hier

Bedenk je de verhalen die je speelt zelf? Hoe vaak maak  je een nieuwe voorstelling?

In de meeste gevallen bedenk ik de verhalen zelf. Als ik ergens een mooi verhaal tegenkom in een (prenten)boek, wat zich leent om bewerkt te worden voor de poppenkast, dan gebruik ik dat ook. Duimeliesje, De sterkste? Dat ben ik!,  Roodkapje en de Kiekeboe krokodil  zijn er voorbeelden van. Het komt ook voor dat ik iets heb bedacht waar achteraf van blijkt dat er ook een boek met dezelfde strekking van bestaat. Meestal maak ik een nieuwe voorstelling per jaar.

Heb je contact met andere poppenspelers en hoeveel poppenspelers zijn er in Nederland?

Doordat ik veel alleen werk is het heel leuk om contact te hebben met collega’s. Die ontmoet ik dan ook regelmatig. Er is de Nederlandse Vereniging voor het Poppenspel, waar ik lid van ben. Dan is er het Provinciaal Overleg Poppenspelers Utrecht waar ik deelnemer en bestuurslid (penningmeester) van ben. Het overleg organiseert bijeenkomsten voor poppenspelers. Er zijn 50 à 60 professionele poppenspelers in Nederland. Daarnaast zijn er nog een groot aantal semiprofessionele en een nog groter aantal amateurpoppenspelers.

Hoe ga je om met de gegevens die ik in moet vullen op je website?

Hiervoor heb ik een privacyverklaring opgesteld. Hierin kun je alles lezen over hoe ik met de gegevens omga en waar ze voor gebruikt worden. Hier is de link naar de verklaring.

Ja, doe mij een voorstel(ling)